Wil jij een voedingsschema op maat?

Wil jij een voedingsschema op maat?

Als je graag jouw streefgewicht wilt bereiken, dan kun je dit het beste doen met behulp van een voedingsschema op maat. Er zijn veel verschillende diëten in omloop, maar velen daarvan zijn niet bepaald geschikt om voor langere tijd te volgen. Bovendien houden ze geen rekening met jouw lichaam en jouw situatie. Een voedingsschema op maat doet dit wel. Op die manier kun jij je streefgewicht behalen zonder dat je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, je moe voelt en snel weer terugvalt naar je oude eetpatroon. Je voorkomt zo een jojo-effect en je komt op een gezonde manier op gewicht!

Kenmerken voedingsschema op maat

Veel mensen in Nederland zijn eigenlijk iets zwaarder dan goed voor ze is en bij een deel van die mensen is sprake van serieus overgewicht. Dit kan veel gezondheidsklachten met zich meebrengen, dus het is van belang hier iets aan te doen. En dan het liefst door middel van een voedingsschema op maat. De meeste mensen denken bij afvallen in eerste instantie aan het volgen van een strikt dieet. En natuurlijk is het mogelijk om hiermee gewicht te verliezen. Een nadeel van de meeste diëten is echter dat ze sterk jouw calorie-inname beperken, waardoor je eigenlijk continu met een hongergevoel rondloopt. Dit is wel even vol te houden, maar niet voor langere tijd. Het risico is dan dat je al snel terugvalt in je oude eetpatroon en de kilo’s er net zo hard weer aanvliegen. Bij een voedingsschema op maat hoef je hier niet bang voor te zijn. Een dergelijk schema houdt namelijk rekening met jouw leefstijl en zorgt er daarom voor dat je voldoende calorieën binnenkrijgt om gewoon je dagelijkse werkzaamheden, taken en bezigheden uit te kunnen voeren. Zonder dat je continu honger hebt en je moe voelt! Tegelijkertijd is het natuurlijk wel zo opgesteld dat je de nodige kilo’s kwijtraakt en ook de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Dat zijn grote voordelen van een voedingsschema op maat!

Afgestemd op jou

Het belangrijkste kenmerk van een voedingsschema op maat is dus dat het helemaal afgestemd is op jouw lichaam en jouw leefwijze. Er wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met:

  • dieetwensen, zoals een vegetarisch of veganistisch eetpatroon
  • de hoeveelheid beweging die jij dagelijks krijgt
  • de caloriebehoefte van jouw lichaam

Zo weet je zeker dat je op een gezonde manier bezig gaat met jouw gewicht. Je voedt je lichaam, zorgt ervoor dat er voldoende brandstof is om alle dagelijkse dingen te doen en te sporten en tegelijkertijd is het toch zo opgesteld dat jij gewicht verliest. Een voedingsschema op maat wordt na verloop van tijd ook aangepast, aangezien jouw leefstijl en je lichaam ook veranderen en het belangrijk is dat dit op elkaar aan blijft sluiten. Het mag dus duidelijk zijn, als jij graag op een gezonde manier je streefgewicht wilt bereiken en behouden, is dit de manier om dat te doen! Maar hoe kom je nu aan een voedingsschema op maat? Ga daarvoor naar gezondeten.nl. Deze deskundigen kunnen voor jou een plan op maat opstellen en diverse recepten bieden zodat je gezond kunt eten en de nodige kilo’s kunt verliezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *