Waarom de draagarm van een Smart zo belangrijk is

Waarom de draagarm van een Smart zo belangrijk is

Veel mensen weten min of meer hoe een auto werkt, maar niet veel mensen kennen de echte details. Weet jij bijvoorbeeld waar de draagarm van je Smart zit? De kans is groot dat je geen idee hebt, of een vaag idee. Echter is de draagarm smart een van de meest belangrijke onderdelen van de auto. Benieuwd wat het is, en hoe je er goed voor zorgt? Dat en meer ontdek je hier.

Over de draagarm

De draagarm draagt als het ware de auto. Dat klinkt als een hoop verantwoordelijkheid, en dat is het ook. Een draagarm is gemonteerd aan de onderkant van je auto. Vaak zijn er twee of meerdere draagarmen gemonteerd. In een notendop is dit het onderdeel dat zorgt voor de flexibele verbinding van het wiel aan de auto. Dat is nodig om gemakkelijk te kunnen sturen en dus rijden. Een draagarm vangt veel van de druk op die ontstaat wanneer je aan het rijden bent. Het wiel moet bijvoorbeeld op en neer kunnen bewegen omdat een wegdek nooit helemaal recht is, of omdat je een verkeersdrempel over moet. De draagarm zorgt ervoor dat dit kan. Dat doet de draagarm samen met een aantal andere onderdelen:

  • de draagarm zelf
  • de veren
  • de schokdempers
  • de draagarmrubbers
draagarm smart

Enkele of meerdere draagarmen

Een auto heeft altijd tenminste een draagarm maar luxere en nieuwere modellen hebben vaak meerdere draagarmen. Dat geldt ook voor de Smart in sommige gevallen maar niet alle gevallen. Het kunnen er totaal zelfs wel drie of vier zijn op een enkele auto. Dit doen ze zodat de veergang van het wiel zo optimaal mogelijk voorspeld kan worden en deze merken op die manier hoog inzetten op comfort. Daar betaal je natuurlijk onder de streep ook voor want deze auto’s zijn vaak aan de dure kant. Een meer voordelige of oude auto heeft soms maar een enkele draagarm maar deze heeft dan ook geregeld een mooiere prijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *