De toekomst van forenzen: zo reist de moderne werknemer straks van en naar het werk

De toekomst van forenzen: zo reist de moderne werknemer straks van en naar het werk

Langzaam maar zeker gaan we met zijn allen weer vaker naar kantoor. Maar als er één ding is dat we hebben geleerd tijdens al dat thuiswerken, is hoe zonde het is om uren van je leven door te brengen in de file.

Mensen denken daarom na over alternatieve manieren van naar het werk reizen, in combinatie met vaker thuiswerken. Op welke manieren kun je voorkomen dat je straks weer elke dag achteraan in de file moet aansluiten?

Creatief met het ov

Het openbaar vervoer is natuurlijk de meest voor de hand liggende manier om de auto te laten staan. Maar als je een eindje bij het treinstation vandaan woont of werkt, dan kan het nog vies tegenvallen om op die manier op je werk te komen.

Een fiets op het station zetten kan een optie zijn, maar als die stuk gaat of een lekke band krijgt zorgt het alleen maar voor extra gedoe. Sommige mensen reizen met een vouwfiets, die gewoon mee kan de trein in, maar dat zijn vaak logge en onhandige dingen.

Enter de e step: die elektrisch aangedreven steps die je steeds vaker ziet rijden. Daarmee rijd je in een mum van tijd naar het station bij jouw woning in de buurt. Je klapt hem in, stapt in de trein en op het station van aankomst zoef je zo naar je kantoor.

Hogesnelheidsfietsen 

Over elektrische vervoermiddelen gesproken: ook de elektrische fiets verandert in hoog tempo de manier waarop we met zijn allen naar ons werk reizen.

Elektrische fietsen gaan al een tijdje mee. Daarbij ging het aanvankelijk om fietsen die trapondersteuning geven tot een snelheid van zo’n 25 kilometer per uur. Ideaal natuurlijk om net even wat lekkerder de fiets te pakken in plaats van de auto, maar als je te ver van je werk woont nog steeds geen goed alternatief.

Inmiddels zijn er ook e-bikes op de markt die qua snelheid niet onderdoen voor een scooter, waarmee je dus ook grotere afstanden zonder moeite aflegt. Ideaal voor wie te ver van het werk woont om op een “gewone” fiets te gaan. Wedden dat je met zo’n hogesnelheidfiets vaak sneller op je werk bent dan wanneer je met de auto al die files moet trotseren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *